Neďaleko letoviska Antalya dopadli najmenej dve rakety

Neznámi útočníci v piatok vystrelili najmenej dve rakety na miesto neďaleko obľúbeného turistického letoviska Antalya na tureckom stredomorskom pobreží. Informovala o tom agentúra AP. Strely zasiahli sklad, ktorý využívajú miestni rybári, inak sa incident zaobišiel bez zranení. Podľa tureckého denníka Hürriyet mohol byť cieľom nákladné vozidlo s cisternou plnou paliva.

14.10.2016 14:29
debata (2)

Strely zasiahli sklad, ktorý využívajú miestni rybári, inak sa incident zaobišiel bez zranení. Podľa tureckého denníka Hürriyet mohol byť cieľom nákladné vozidlo s cisternou plnou paliva.

Rakety podľa denníka niekto vystrelil z hornatej oblasti neďaleko miesta dopadu, ktorým prechádza cesta spájajúca letovisko Kemer a Antalya. Motív ani páchateľ útoku nie sú známe. Pôvodné informácie uvádzali, že cieľom bol tanker kotviaci na mori.

Juhovýchod Turecka sužujú útoky organizácie Islamský štát (IS), ktorá ovláda rozsiahle oblasti v susednej Sýrii, aj boje medzi armádou a separatistami zo Strany kurdských pracujúcich (PKK). V piatok na juhovýchode Turecka zahynuli pri niekoľkých explóziách traja vojaci a ďalších 12 utrpelo zranenia. Úrady za páchateľa označili PKK.

Medzi mestami Antalya a Kemer na konci augusta vybuchol automobil tureckého žandárstva. Úrady vtedy z útoku obvinili tiež PKK.

Turecký cestovný ruch utrpel výrazné straty v dôsledku júlového pokusu o vojenský prevrat, ktorý sa ale podarilo vláde zmariť. Na úbytku turistov sa podpísalo aj niekoľko teroristických útokov, okrem iného v turistami obľúbenom Istanbule, ale aj napäté vzťahy s Ruskom po zostrelení jeho bombardéra na turecko-sýrskej hranici.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #raketa #Turecko #Antalya