Británia zmrazila bankové účty televízie Russia Today

Šéfredaktorka ruskej štátnej televízie Russia Today Margarita Simonyanová v pondelok vyhlásila, že všetky bankové účty tohto média boli v Británii zmrazené.

17.10.2016 14:39
debata (359)

Simonyanová zverejnila túto informáciu na sociálnej sieti a k celej situácii sa sarkasticky vyjadrila: „Nech žije sloboda slova“.

Podľa britského denníka The Guardian Simonyanová uviedla, že od NatWest Bank dostala list, v ktorom jej táto inštitúcia oznamuje, že po preskúmaní bankových detailov sa rozhodla už televízii Russia Today viac neposkytovať svoje služby.

NatWest Bank zároveň Simonyanovú upozornila, že celá Royal Bank of Scotland Group, ktorej súčasťou táto banka je, odmieta ďalej poskytovať svoje služby ruskej televízii. Zatiaľ nie je jasné, či v tom zohrala úlohu aj britská vláda, avšak ministerstvo zahraničných vecí o celej záležitosti vedelo, keď ho oslovili britské médiá, uvádza The Guardian.

Británia a Spojené štáty v nedeľu deklarovali, že zvažujú nové opatrenia a sankcie voči Rusku pre jeho neprestávajúce bombardovanie civilistov v sýrskom Aleppe.

Russia Today (RT) je hlavným nástrojom propagandy ruskej vlády pre anglicky hovoriacu časť sveta, hoci táto televízia sama seba prezentuje ako ľavicovo orientovanú alternatívu k mainstreamovým médiám. Jej sídlo je v Moskve a v Británii začala vysielať asi pred 10 rokmi.

© Autorské práva vyhradené

359 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Russia Today