Zranený europoslanec UKIP Woolfe opúšťa stranu a podal žalobu

Britský europoslanec Steven Woolfe, ktorý začiatkom mesiaca za doteraz nejasných okolností pri hádke na stretnutí europoslancov britskej protieurópske strany UKIP utrpel poranenia hlavy, oznámil, že stranu opúšťa. Tento doterajší horúci kandidát na šéfa UKIP stanicu BBC povedal, že v strane je "niečo prehnitého".

17.10.2016 20:54
debata (5)
Woolfe, ktorý strávil v nemocnici tri noci, povedal, že spadol a zranil si hlavu po tom, čo ho udrel do tváre europoslanec UKIP Mike Hookem. Oznámil, že ohľadom incidentu z 6. októbra už podal žalobu. Hookem obvinenia kategoricky odmieta, pripúšťa len, že sa s kolegom na stretnutí v budove europarlamente v Štrasburgu pohádali. Podľa agentúry Reuters vypukla hádka pri schôdzke, na ktorej mali europoslanci UKIP hlasovať o ďalšom smerovaní strany. Reč bola aj o hľadaní jej nového predsedu. Woolfe vtedy potvrdil, že má o post záujem, ale súčasne priznal, že v poslednej dobe uvažoval o prestupe k vládnym konzervatívcom. Práve to podľa komentárov pravdepodobne viedlo k hádke.

Strana UKIP, ktorá hrala významnú úlohu v júnovom referende vedúcemu k odchodu Británie z EÚ, oznámila, že nového lídra oznámi 28. novembra. Dočasným vedením bol poverený bývalý šéf strany Nigel Farage, ktorý po vyhratom plebiscite odstúpil s odôvodnením, že svoju úlohu splnil a teraz sa chce venovať viac rodine.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #UKIP #Steven Woolfe