Pravicový extrémista v Bavorsku zranil štyroch policajtov

Pravicový extrémista v stredu v Bavorsku zranil štyroch policajtov, ktorí mu prišli odobrať zbrane. Jeden z nich je aj po operácii naďalej v ohrození života, uviedlo večer policajné riaditeľstvo.

19.10.2016 22:38
debata (26)

Ľahko zraneného útočníka polícia zadržala a teraz ho vyšetruje pre pokus o vraždu, informovala agentúra DPA.

Štyridsaťdeväťročný muž začal strieľať bez varovania. Úradníci v sprievode policajtov mu prišli odobrať legálne držané zbrane kvôli „jeho nespoľahlivosti“, napísal server Spiegel Online. Podľa polície mal viac ako 30 rôznych zbraní, vrátane historických. Úrady pred zásahom vyhlásili jeho poľovnícky lístok a zbrojný preukaz za neplatné.

Hovorkyňa bavorskej polície večer uviedla, že jeden z napadnutých policajtov zomrel, krátko na to ale policajné riaditeľstvo mylnú informáciu s ospravedlnením poprelo. Vážne zranený 32-ročný príslušník špeciálneho komanda rýchleho nasadenia je naďalej v nemocnici v kritickom stave. Vo vážnom stave je aj ďalší policajt. Zranenie zvyšných dvoch mužov zákona sú ľahké.

Incident sa odohral v bavorskej obci Georgensgmünd asi 40 kilometrov od Norimbergu. Podobná prestrelka sa stala aj v auguste v Sasku-Anhaltsku.

Dnešný útočník sa hlási ku krajne pravicovému hnutia Ríšskí občania, ktoré neuznáva súčasný nemecký štát a jeho inštitúciám upiera legitimitu. Organizácia tvrdí, že nacistická Tretia ríša neprestala existovať. Bezpečnostné zložky podľa serveru Spiegel Online neuvádzajú počet priaznivcov tohto hnutia.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #pravicový extrémizmus