V evakuovanom tábore v Calais vypukli požiare

Ľahké popáleniny utrpeli v noci na stredu dvaja mladí migranti, keď v úradne nepovolenom prisťahovaleckom tábore v prístavnom meste Calais na severe Francúzska explodovali dve fľaše so skvapalneným plynom.

26.10.2016 11:06
Calais Foto: ,
Utečenecký tábor v Calais po požiari.
debata (7)

Informovala o tom v stredu spravodajská televízia BFMTV s tým, že zranený bol 16-ročný Afganec a jeden utečenec zo Sýrie, ktorého vek nie je známy. Oboch previezli do nemocnice.

Televízia spresnila, že od utorka večera sa na území tábora rozhoreli približne tri desiatky menších požiarov, ktoré následne zapríčinili výbuch plynových fliaš.

Prefektka regiónu Pas-de-Calais Fabienne Buccová vysvetlila, že migranti majú vo zvyku pred definitívnym odchodom z tábora spáliť svoj stan či svoju chatrč. „Povedali sme im, že by bolo lepšie, keby to nerobili, ale niektorí z nich neposlúchli,“ uviedla.

Francúzske úrady v pondelok začali s vysťahúvaním obyvateľov tábora zvaného aj Džungľa, ktorý si migranti vybudovali bez povolenia. V tábore podľa odhadov žilo do 10.000 ľudí. Cieľom väčšiny z nich bolo dostať sa do Británie.

Podľa posledných informácií francúzskych úradov do utorka večera z tábora vysťahovali viac ako 4000 migrantov, ktorých rozviezli do prijímacích centier v rôznych častiach krajiny.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #utečenecký tábor #Calais