Novým starostom Ria de Janeiro bude homofóbny evanjelik

Marcelo Crivella je novým starostom Ria de Janeiro. Je evanjelik a je verejne známy svojimi tvrdými vyhláseniami na adresu katolíkov, homosexuálov, či Afričanov.

31.10.2016 11:26
Marcelo Crivella Foto:
Novým primátorom Ria de Janeiro bude Marcelo Crivella.
debata (9)

Gospelový spevák a senátor Crivella dosiahol podľa nemeckého denníka Die Zeit 59-percentnú podporu, kým jeho socialistický súper Marcelo Freixo sa musel uspokojiť so 41 percentami hlasov.

Crivella používa na presadenie svojich myšlienok aj pesničky

Crivella je okrem iného známy svojimi náboženskými popovými pesničkami na portáli YouTube, prostredníctvom ktorých tvrdo kritizuje homosexuálov, katolíkov.

Crivella sa nepokúšal o primátorský post jedného z najväčších miest sveta po prvýkrát. V rokoch 2008 a 2014 boli jeho kandidatúry neúspešné. Avšak pred týmito voľbami ho považovali za favorita. „Modlím sa k Bohu, aby môj verejný život, nech už bol akokoľvek tŕnistý, ukázal všetkým obyvateľom Ria, že náš čas príde, ak sa nevzdáme“, odkázal Crivella svojim prívržencom.

Víťazstvo Crivellu v meste preslávenom bujarým životom a okázalým karnevalom vnímajú pozorovatelia ako znak postupného obratu ku konzervativizmu. Voči etablovaným ľavicovo orientovaným stranám silne zaúčinkovala najhoršia ekonomická recesia posledných desaťročí. Exemplárnym príkladom tohto trendu je zosadenie exprezidentky Dilmy Rousseffovej z úradu na konci augusta, čím sa skončila vláda socialistov v Brazílii po trinástich rokoch.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Rio de Janeiro #Marcelo Crivella