Lodné nešťastie v Indonézii si vyžiadalo 17 obetí

Najmenej 17 ľudí zahynulo v noci na stredu pri nehode lode, ktorá dopravovala indonézskych migračných robotníkov domov z Malajzie. Plavidlo sa potopilo v búrlivom počasí.

02.11.2016 09:40
debata

Na palube bolo 93 osôb, 39 sa ich podarilo zachrániť. Po ďalšej viac ako tridsiatke pasažierov pátra policajný vrtuľník a člny. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na indonézsky úrad pre riešenie katastrof.

Nešťastie sa odohralo neďaleko indonézskeho ostrova Batam v stredu ráno okolo 5:00 miestneho času (utorok 23:00 SEČ). Plavidlo narazilo do útesu a následne kleslo ku dnu.

Päťdesiatjedenročný preživší nehody Haryanto povedal, že loď stroskotala asi dve hodiny po vyplávaní z juhomalajzijského štátu Johor. Na mori v tom čase husto pršalo a boli vysoké vlny. Plavidlo bolo podľa neho preplnené a miesto na ňom bolo iba na státie.

Indonézska polícia má podozrenie, že cesta bola zorganizovaná nelegálne, pretože robotníci nemali potrebné dokumenty. Pasažieri totiž vypovedali, že za dopravu zaplatili veľmi vysoké finančné čiastky. Policajný šéf ostrova Batam oznámil, že polícia zatkla indonézsku ženu, ktorá bola podľa všetkého za organizáciu cesty zodpovedná.

debata chyba
Viac na túto tému: #Malajzia #nehoda lode #migranti