Putin udelil hercovi Stevenovi Seagalovi ruské občianstvo

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal výnos, ktorým udelil ruské občianstvo americkému hercovi a producentovi Stevenovi Seagalovi. Informovala o tom dnes tlačová služba Kremľa.

03.11.2016 11:14 , aktualizované: 11:33
Steven Segal, Vladimir Putin Foto:
Hrdina akčných filmov Seagal se vďaka Putinovi stal i Rusom.
debata (90)

Seagal pred časom – počas návštevy Južno-Sachalinska, kde bol hosťom medzinárodného filmového festivalu – pred novinármi vyhlásil, že sa mu v Rusku veľmi páči. Na Sachaline videl veľký potenciál pre podnikanie. Vyhlásil tiež, že by nenamietal, keby mu bolo udelené ruské občianstvo.

Seagal je tak po Francúzovi Gérardovi Depardieuovi ďalším celosvetovo známym hercom, ktorému Putin udelil ruské občianstvo.

Depardieu sa vo svojej vlasti ocitol pod paľbou kritiky po tom, ako sa kvôli daniam presťahoval do Belgicka a oznámil, že sa vzdá i francúzskeho občianstva. Od roku 2013 má ruské občianstvo.

Priekopníci kultúrnej imigrácie do Ruska

Podľa agentúry TASS sa Depardieu netají svojím obdivom k Rusku. Chce dokonca založiť „klub nových Rusov“ určený pre cudzincov, ktorí prijali ruské občianstvo. V tejto veci už rokuje o spolupráci aj s americkým boxerom Royom Jonesom Jr, ktorý je tiež držiteľom ruského pasu a veľkým obdivovateľom tejto krajiny.

Ruský pas má od roku 2011 i taliansky dirigent a klavirista Fabio Mastrangelo, ktorý okrem Petrohradu pôsobí aj v Jekaterinburgu a Novosibirsku, odkiaľ pochádza jeho manželka.

Ruským občanom je už tri roky aj dirigent gréckeho pôvodu Teodor Kurentzis, ktorý by sa okrem hudby mohol v Rusku ešte viac presláviť aj ako herec, keďže v pripravovanom filme s názvom Dau stvárnil postavu sovietskeho fyzika Leva Landaua.

Ruské občianstvo bolo udelené aj viacerým športovcom zo zahraničia, ktorí hrajú za ruské národné tímy.

90 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #občianstvo #Steven Seagal