Ivana Trumpová chce byť veľvyslankyňou v Prahe

Ivana Trumpová, bývalá manželka čerstvo zvoleného amerického prezidenta Donalda Trumpa, chce poslúžiť svojej pôvodnej vlasti a stať sa veľvyslankyňou USA v Česku. Uviedol to v pondelok denník The New York Post.

14.11.2016 09:00
Ivana Trumpová, Donald Trump Foto:
Na tejto fotke z roku 1998 je Ivana Trumpová s vtedy ešte manželom Donaldom Trumpom. Dnes sa chce stať veľvyslankyňou USA v Česku.
debata (22)

„Bola by to skvelá voľba,“ uviedol na sociálnej sieti Twitter v reakcii hovorca českého prezidenta Miloša Zemana Jiří Ovčáček, ktorého cituje webový spravodajský server Novinky.cz. Trump sa ujme najvyššieho úradu v januári.

„Navrhnem, aby som sa stala veľvyslankyňou v Českej republike,“ citoval denník 67-ročnú Trumpovú. „Pochádzam odtiaľ, čeština je mojím materinským jazykom a každý ma tam pozná. Som dosť známa aj vo svete, nielen v Amerike. Napísala som tri knihy, ktoré boli preložené do 25 jazykov,“ vyhlásila Trumpová.

Trumpová je podľa denníka pripravená pomôcť svojmu bývalému manželovi vo funkcii a implementovať jeho politiku vrátane deportácie migrantov. „Potrebujeme imigrantov, sú fantastickí. Je ale zlé, keď 18-ročné mexické dievča prejde cez hranice, porodí v americkej nemocnici a jej dieťa sa automaticky stane americkým občanom,“ domnieva sa Trumpová.

Rodáčka zo Zlína, za slobodna Zelníčková, sa za Donalda Trumpa vydala v roku 1977; vtedy to bolo už jej druhé manželstvo. Rozviedli sa v roku 1992, o rok neskôr si Trump vzal Marlu Maplesovú, s ktorou sa po šiestich rokoch tiež rozviedol. Jeho súčasná manželka a budúca prvá dáma USA je Melania, pôvodom zo Slovinska.

Trumpová, bývalá profesionálna lyžiarka, má s Trumpom tri deti – Donalda (38), Ivanku (35) a Erika (32).

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #USA #Ivana Trumpová