Clintonová vraj po volebnej porážke nechcela vyjsť z domu

Neúspešná prezidentská kandidátka Hillary Clintonová v stredu prvýkrát prehovorila na verejnosti od prejavu z minulého týždňa, v ktorom uznala porážku vo voľbách.

17.11.2016 08:38
Hillary Clintonová Foto: ,
Hillary Clintonová na schôdzi Nadácie na ochranu detí.
debata (53)

Na dobročinnom zhromaždení vo Washingtone priznala, že po voľbách „na chvíľu“ dúfala, že už nikdy nebude musieť vyjsť z domu.

Svoju reč ale bývalá prvá dáma venovala budúcnosti Spojených štátov, k neúspešnej kampani zavŕšenej víťazstvom jej soka Donalda Trumpa sa príliš nevracala a jeho meno nevyslovila.

„Viem, že to nie je jednoduché. Viem, že minulý týždeň si veľa ľudí kládlo otázku, či Amerika je taká, ako sme si mysleli. Počúvajte ale, čo vám poviem: Amerika za to stojí,“ povedala Clintonová. „Je na každom z nás, aby Amerika bola lepšia, silnejšia a spravodlivejšia,“ dodala.

„V minulom týždni bolo niekoľko chvíľ, keď som sa chcela schúliť k dobrej knihe alebo byť so svojimi psami a nikdy dom neopustiť,“ priznala bývalá prvá dáma.

Clintonová prehovorila na výročnej schôdzi americkej Nadácie na ochranu detí, dobročinnej spoločnosti, kde v 70. rokoch začínala svoju právnickú kariéru. Oproti minulosti podľa agentúry AP Clintonovú sprevádzala len hŕstka poradcov a bezpečnostné zaistenie bolo slabé. V sále bolo niekoľko voľných miest.

53 debata chyba
Viac na túto tému: #Hillary Clinton #americké prezidentské voľby