Pri páde lešenia v Číne zahynulo najmenej 67 ľudí

Prinajmenšom 67 ľudí zahynulo vo štvrtok ráno pri páde lešenia vo vnútri rozostavanej chladiacej veže v elektrárni vo východočínskej provincii Ťiang-si. Informovali o tom štátne médiá, na ktoré sa odvolala tlačová agentúra AP.

24.11.2016 07:22 , aktualizované: 11:17
Čína Foto:
Vo štvrtok ráno v Číne došlo k pádu lešenia v elektrárni.
debata (2)

Pracovná plošina na lešení chladiacej veže elektrárne v meste Feng-čcheng sa začala zosúvať približne o 07.30 h miestneho času. Oficiálnej tlačovej agentúre Sinchua to uviedol do telefónu predstaviteľ miestneho Úradu pre bezpečnosť práce.

Potvrdil 22 obetí na životoch, ale Sinchua uviedla, že počet mŕtvych medzičasom stúpol a napoludnie to bolo už najmenej 67 obetí. Sinchua neuviedla zdroj tejto informácie.

Podľa čínskej štátnej tlačovej agentúry je pod troskami stále uväznený neznámy počet osôb. Televízne zábery a fotografie z miesta nešťastia zachytávali železné rúry a drevené dosky, porozhadzované po dlážke obrovskej betónovej chladiacej veže.

Čína zažila v posledných mesiacoch sériu veľkých priemyselných nehôd, ktoré zapríčinila korupcia, nedodržiavanie bezpečnostných predpisov a tlak na zvýšenie výroby v období spomaľujúcej ekonomiky.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #nehoda