Výbuch bomby v Turecku usmrtil minimálne dvoch ľudí

Výbuch bomby v aute pred vstupom do úradu provinčného guvernéra v juhotureckom meste Adana zabil vo štvrtok najmenej dvoch ľudí a 16 zranil. Guvernér rovnomennej provincie Mahmut Demirtaš povedal tlačovej agentúre Anadolu, že podľa všetkého útočila žena, nepovedal však, či to bol samovražedný útok, informovala tlačová agentúra AP.

24.11.2016 09:40
Turecko, explózia Foto:
Explózia v tureckom meste Adana je ďalšia zo série bombových útokov, ktorej Turecko v poslednom čase čelí.
debata

Séria smrtiacich útokov otriasa Tureckom už vyše roka. Ich páchateľmi bývajú kurdskí militanti, ale aj organizácia Islamský štát.

Turecký minister pre záležitosti Európskej únie Ömer Čelik na Twitteri napísal, že „tento prekliaty teror stále útočí“ na obyvateľov Turecka, ktorí „budú pokračovať v boji proti terorizmu až do samého konca v mene ľudskosti.“

Televízne zábery ukázali niekoľko horiacich áut na parkovisku po výbuchu, ktorý poškodil aj vládnu budovu a vyrazil na nej okná. Nad budovou sa vznášal hustý čierny dym. Podľa miestneho starostu Hüseyina Sözlüa bola odpálená „veľmi účinná bomba“ a časť zo zranených je vo vážnom stave.

Podobne ako pri predchádzajúcich útokoch, turecké orgány uvalili embargo na informovanie o prípade, pretože by mohlo mariť vyšetrovanie

debata chyba
Viac na túto tému: #Turecko #bombový útok