Americkí lekári čelia novej diagnóze, strachu z Trumpa

Americkí lekári sa od 8. novembra pri pacientoch z radov imigrantov musia vysporiadať s čoraz rozšírenejšou diagnózou: strachom z Donalda Trumpa.

25.11.2016 16:42
Donald Trump, prezident, usa Foto:
Po zvolení Donalda Trumpa (na archívnej snímke) za amerického prezidenta zaznamenávajú lekári v USA nárast psychických problémov detí imigrantov.
debata (127)

Najohrozenejšou skupinou pacientov sú deti imigrantov, ktoré sa obávajú deportácie svojich rodín po nástupe Donalda Trumpa do prezidentského ú­radu.

Medzi nahlásené prípady patrí malý chlapec v Severnej Karolíne, ktorý mal žalúdočné problémy počas vyučovania, pretože sa bál návratu domov, kde by už rodičia neboli. Mnoho rodín v Kalifornii dokonca nahlásilo, že ich deti prišli domov so slzami v očiach, pretože im spolužiaci vyhadzovali na oči, že budú z krajiny vyhostení.

Problémy sa týkajú aj rodených Američanov. Vyskytol sa prípad chlapca, ktorý chcel od doktora antidepresívum Prozac, pretože si robil starosti o svojho kamaráta, ktorý je z imigrantskej rodiny.

Mimi Lindová, riaditeľka jedného z najväčších poskytovateľov zdravotnej starostlivosti pre chudobnejšie rodiny v Južnej Karolíny pre britský denník The Guardian povedala: “Ľudia, ktorí v minulosti nemali problémy s úzkosťou a depresiou, prichádzajú so symptómami, ktoré nikdy predtým nemali a ľudia, ktorí ich už mali, sú na tom ešte horšie ako predtým.”

© Autorské práva vyhradené

127 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #imigranti #Donald Trump