Účastníkov nepokojov v utečeneckom tábore v Bulharsku deportujú

Približne 400 migrantov zadržali v súvislosti so štvrtkovými potýčkami s políciou v utečeneckom tábore na juhu Bulharska. Informoval o tom bulharský premiér Bojko Borisov s tým, že niektorých okamžite deportujú, pretože predstavujú hrozbu pre národnú bezpečnosť.

25.11.2016 22:44
bulharsko, utečenci, tábor, nepokoje Foto:
Bulharské bezpečnostné zložky pri zásahu v utečeneckom tábore na juhu Bulharska.
debata (39)

Jedným z nich bude aj iniciátor nepokojov. Podľa Borisova ide o muža, ktorého deportovali z Nemecka, kde ho zadržali za obchodovanie s drogami, za čo sedel 1,5 roka vo väzení. Do Bulharska prišiel pred štyrmi mesiacmi.

Borisov spresnil, že zadržaných presťahujú z tábora Charmanli do uzatvorených prijímacích centier, kým sa neprešetrí ich účasť na týchto násilnostiach. Po príchode do tábora Borisov povedal, že 15 osôb už obvinili z poškodzovania majetku.

Pri zrážkach s migrantmi utrpelo zranenia viacero policajtov.

Do potýčok sa zapojilo približne 2000 migrantov, ktorí skandovali rôzne heslá, zapaľovali pneumatiky a nábytok a hádzali na policajtov kamene. K nepokojom došlo po tom, ako sa migranti sťažovali, že tábor, v ktorom údajne došlo k šíreniu infekčných chorôb, sa ocitol v karanténe. V utečeneckom tábore v meste Charmanli neďaleko hraníc s Tureckom je v súčasnosti umiestnených približne 3 000 ľudí.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Bulharsko #utečenci