Lupič v Paríži zadržiaval šesť rukojemníkov, pred políciou ušiel

Neznámy páchateľ v piatok prepadol sídlo cestovnej kancelárie v Paríži. Ešte pred zásahom policajného komanda muž z miesta ušiel a policajti po ňom pátrajú. Podľa úradov mal muž pri sebe pištoľ.

02.12.2016 20:47 , aktualizované: 22:24
paríž, rukojemnícka dráma, polícia, Foto: ,
Polícia uzavrela okolie prebiehajúcej rukojemníckej drámy.
debata (5)

Nikomu zo zadržiavaných sa nič nestalo. Parížska policajná prefektúra od počiatku incident hodnotila ako lúpežné prepadnutie, a nie ako teroristický čin.

„Ozbrojená lúpež, trieda Massena v Paríži: Ukončená intervencia brigády pre pátranie a zásah (BRI). Vyšlo šesť osôb. Lupič nebol na mieste,“ uviedla na internetovej sociálnej sieti parížska policajná prefektúra. Iné zdroje informovali o siedmich rukojemníkov, ktorí „vyšli bez úhony“.

Podľa serveru denníka Le Figaro vyšli rukojemníci až po tom, keď do budovy vstúpili policajti. „Sú tam dve podlažia, na prízemí a v suteréne. Prítomní zamestnanci mali strach, že je lupič stále na mieste. Polícia zasiahla a všetkých vyslobodila,“ povedal novinárom starosta 13. parížskeho obvodu Jerome Coumet, kde k incidentu došlo. „Lupič ešte nezadržali,“ dodal.

Bezpečnostné sily okolie v južnej časti metropoly, ktorá už bola v minulosti cieľom lúpežného prepadnutia, počas incidentu uzavreli a vyzvali verejnosť, aby sa oblasti vyhýbala. Podľa agentúry Reuters kancelária slúžila najmä pre zákazníkov z Ázie, ktorí tam uskutočňovali transakcie v peňažnej hotovosti.

Vo Francúzsku sú podobné incidenty brané citlivo od teroristických útokov, pri ktorých od minulého roka zahynuli stovky ľudí. V krajine je naďalej vyhlásený výnimočný stav.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž #rukojemnícka dráma