V Nemecku zadržali 17-ročného imigranta podozrivého zo znásilnenia študentky

Nemecké mesto Freiburg je známe zeleňou, otvorenosťou a multikulturalizmom. Od októbra je však otrasené, pretože vtedy polícia našla mŕtve telo znásilnenej študentky. Po približne dvoch mesiacoch je podozrivý 17-ročný afgánsky utečenec vo väzbe. Nemecké médiá o tomto prípade informovali len v týchto dňoch.

06.12.2016 11:59
debata (73)

Zmena atmosféry, inak pokojného mesta, nastala v októbri tohto roka, keď sa pri brehu rieky Dreisam našlo mŕtve telo znásilnenej 19-ročnej študentky. K tomu sa pridala ďalšia, zatiaľ neobjasnená, vražda ženy v meste Endingen pri Freiburgu.

V dôsledku tohto ohavného činu je mesto, a aj celá krajina zhrozená, čo len opäť prispieva k celospoločenskej debate o utečencoch, ako píše nemecký denník Die Welt.

„Nálada sa zmenila. Predtým by som si nikdy nemyslela, že by som si v tomto meste robila starosti, či sa človek v noci môže cítiť na uliciach bezpečne,“ povedala nemeckému denníka mladá obyvateľka Freiburgu. Obraz štvrtého najväčšieho mesta spolkovej krajiny Bádensko-Württembersko sa radikálnym spôsobom zmenil. V centre záujmu už nie je vysoká životná úroveň tohto mesta.

© Autorské práva vyhradené

73 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #znásilnenie #utečenci #Freiburg