Rusko vyzvalo USA, aby dokázali tvrdenia o kyberútokoch

Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov v piatok vyzval predstaviteľov Spojených štátov, aby dokázali svoje obvinenia, že Rusko bolo zapletené do počítačových útokov, aby ovplyvnilo americké prezidentské voľby.

16.12.2016 18:25
debata (136)

„Mali by o tom prestať rozprávať alebo konečne predložiť nejaké dôkazy. Inak to všetko začína vyzerať nemiestne,“ povedal hovorca Kremľa Peskov vo vyjadreniach zverejnených ruskou štátnou tlačovou agentúrou TASS.

Peskov už skôr označil obvinenia za nepodložené, za „absurdný nezmysel“. Jeho výroky nasledovali po správe americkej televízie NBC News, že Putin bol údajne osobne zapletený do ruských hackerských útokov, aby ovplyvnil americké prezidentské voľby.

NBC News v správe uviedla, že nemenovaní americkí predstavitelia tvrdia o Putinovi, že osobne riadil únik materiálov demokratov získaných hackermi a aj ich ďalšie použitie.

Nemenovaní predstavitelia povedali, že tieto tajné informácie o záležitosti pochádzajú od diplomatických zdrojov a špiónov pracujúcich pre spojencov USA, dodala televízia v správe

136 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #americké prezidentské voľby