Viac ako polovica Ukrajincov chce menej spolupráce s Ruskom

Viac ako polovica Ukrajincov si myslí, že Ukrajina by mala obmedziť alebo dokonca zastaviť spoluprácu s Ruskom. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky ukrajinského nezávislého Centra Razumkov, o ktorého výsledkoch v sobotu informovala ruská agentúra Interfax.

17.12.2016 14:12
debata (459)

Asi pätina z 2015 opýtaných vo veku od 18 rokov sa naopak domnieva, že by spolupráca mala pokračovať. Ešte na konci septembra pritom Centrum Razumkov zverejnil iný prieskum, v ktorom sa pre zachovanie diplomatických vzťahov s Ruskom vyslovila viac ako polovica opýtaných Ukrajincov.

Viac ako tretina respondentov si myslí, že Rusko je schopné začať otvorenú vojnu s Ukrajinou. Vojny s Ruskom vo veľkom meradle sa naopak nebojí asi 40 percent opýtaných. Zhruba rovnaký počet opýtaných Ukrajincov si myslí, že by sa vzťahy s Ruskom nemali normalizovať, ak Krym zostane pod ruskou nadvládou. Opačného názoru je asi tretina respondentov.

Na otázku, ako sa výhľadovo budú vyvíjať vzťahy Ruska a Ukrajiny, odpovedalo 35 percent respondentov, že sa zhoršia. V zlepšenie verí len osem percent opýtaných.

459 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina