Po hromadnej nehode vo Francúzsku najmenej päť mŕtvych

Najmenej päť ľudí zahynulo vo Francúzsku pri hromadnej dopravnej nehode. Ďalších 20 osôb utrpelo vážne zranenia, jedna z nich veľmi vážne. Štyridsiatka ďalších osôb utrpela šok. Podľa úradov sa v hustej hmle zrazilo asi 50 áut, vrátane piatich kamiónov. Na miesto prišlo 20 sanitiek.

20.12.2016 20:25
debata (2)

Tragická nehoda sa stala krátko pred desiatou hodinou dopoludnia neďaleko obce Sainte-Flavie-des-Loups v departemente Vendée pri západnom pobreží Francúzska. Rýchlostná cesta z La Roche-sur-Yon do Les Sables d'Olonne zostala preto niekoľko hodín v oboch smeroch uzatvorená.

„Náhle je pred vami múr hmly a vy zrazu neviete, čo sa deje. Všetky vozidlá do seba v plnej rýchlosti narážali, nestačili zabrzdiť. A neprestávalo to, a to bolo hrozné,“ povedal portálu 20minutes jeden päťdesiatnik, ktorý z nehody vyviazol.

„Keď žandári prišli, bola stále hustá hmla. Bolo vidieť len do vzdialenosti piatich metrov. To je bezpochyby jeden z hlavných dôvodov incidentu, ale všetko sa musí ešte preveriť,“ uviedol na brífingu miestny prokurátor. Dodal, že žiadny z vodičov, u ktorých bolo zatiaľ možné preveriť prípadnú konzumáciu alkoholu či drog, žiadne zakázané látky nepožil. Podľa niektorých svedkov išla niektoré autá neprimerane rýchlo, uviedol 20minutes.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #nehoda