Novoročné oslavy v Moskve budú chrániť veľkotonážne ťahače

Tradičné masové novoročné oslavy v moskovských uliciach budú sprevádzať mimoriadne bezpečnostné opatrenia, Červené námestie bude prístupné len na zvláštne povolenie, cesty budú blokovať ťažké nákladné autá. Na tlačovej konferencii v Moskve to dnes vyhlásil šéf moskovskej polície Vladimir Domašov. Obavy z útoku teroristov podľa médií zvýšil nedávny krvavý útok v Berlíne aj vražda ruského veľvyslanca v tureckej Ankare.

21.12.2016 12:46
debata (39)

Červené námestie, ktoré býva každoročne centrom moskovských osláv, pre bežných smrteľníkov uzavrú. Prístup budú mať len pre držitelia vstupeniek, ktorých cena sa pohybuje okolo 2 000 rubľov (vyše 30 eur), povedal policajný riaditeľ. Očakáva sa, že na centrálnom moskovskom námestí bude približne 6 000 ľudí.

Na novoročných oslavách organizovaných už od konca tohto týždňa sa očakáva účasť až 11 miliónov ľudí. Cesty vedúce k miestam veľkého zhromaždenia obyvateľov a hostí hlavného mesta polícia zablokuje veľkotonážnymi ťahačmi. Podľa Domašova chcú strážcovia poriadku zabrániť opakovaniu scenára berlínskej tragédie, pri ktorej útočník nákladným autom zabil 12 ľudí.

V pohotovosti bude v Moskve počas novoročných osláv 5 000 policajtov, 8 000 príslušníkov Národnej gardy a pracovníci súkromných bezpečnostných služieb.

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #bezpečnostné opatrenia #novoročné oslavy