Manažérka Trumpovej kampane bude prezidentskou radkyňou

Kellyanne Conwayová, blízka spolupracovníčka novozvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa, ktorá viedla jeho volebnú kampaň, získa významnú funkciu prezidentskej radkyne. O novom uplatnení manažérky Trumpovej kampane informoval tzv. prechodový tím, v ktorom takisto plní dôležitú úlohu.

23.12.2016 07:41
Kellyanne Conwayová Foto: ,
Kellyanne Conwayová.
debata (2)

Štyridsaťdeväťročná Conwayová je podľa Trumpa „dôveryhodnou poradkyňou“, ktorá zohrala „zásadnú rolu“ na jeho ceste k volebnému víťazstvu. „Je neúnavnou a húževnatou zástankyňou môjho programu a má úžasný prehľad o tom, ako efektívne odkomunikovať náš odkaz,“ vyjadril sa budúci šéf Bieleho domu.

Conwayová je známa ako prvá žena v dejinách USA, ktorej sa podarilo priviesť kampaň niektorého z prezidentských kandidátov k úspešnému záveru. Členkou Trumpovho tímu sa stala v auguste, keď ako prezidentský nominant Republikánskej strany v prieskumoch zaostával za demokratkou Hillary Clintonovou.

Conwayová predtým dlhé roky pôsobila v oblasti prieskumov verejnej mienky. V súvislosti s novou funkciou vyjadrila „pokoru a česť“, keďže podľa vlastných bude môcť prispieť k premene Trumpovho hnutia na „skutočný program činov a výsledkov“.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Kellyanne Conwayová