Pri Aleppe zahynul zamestnanec organizácie Človek v tiesni

Česká humanitárna organizácia Človek v tiesni oznámila, že jeden z jej sýrskych spolupracovníkov zahynul spolu so svojou rodinou na Vianoce počas bombardovania v oblasti pri Aleppe v Sýrii. Napísal to spravodajský server Novinky.cz s tým, že ide o piatu obeť v radoch zamestnancov a blízkych spolupracovníkov organizácie Človek v tiesni v Sýrii.

26.12.2016 17:24
debata (81)

Hasan Saíd as-Sún, ktorý pracoval ako miestny koordinátor kancelárie tejto organizácie v Aleppe, zahynul v sobotu počas náletu na mesto Atárib západne od Aleppa. Počas bombardovania bol doma a spolu s ním zomrela aj jeho manželka, deti a ďalší členovia rodiny.

„Útoky na civilné obyvateľstvo sa bohužiaľ stali súčasťou tejto vojny a v posledných mesiacoch sa iba stupňujú,“ uviedol k jeho smrti koordinátor pomoci pre Sýriu Tomáš Kocián.

Počas Vianoc začala organizácia Človek v tiesni distribuovať pre rodiny utekajúce z Aleppa potraviny a deky. V nedeľu rozdelili 126 rodinám vysídleným z východného Aleppa vysoko energetické potraviny na päť dní, teplé prikrývky a podložky na spanie a nádoby na vodu. V nasledujúcich 48 hodinách plánujú pomôcť ďalším 454 rodinám, dodal Kocián.

Organizácia Človek v tiesni pôsobí v Sýrii od roku 2012.

81 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #Človek v tiesni #Aleppo