Falošný alkohol zabíjal aj v Pakistane, zomrelo 24 ľudí

Pakistanská polícia informovala o prípade 24 kresťanov, ktorí zomreli počas vianočných sviatkov v dôsledku konzumácie podomácky vyrobeného alkoholu.

27.12.2016 07:09 , aktualizované: 10:15
debata (1)

Nešťastie sa stalo v sobotu a pôvodne sa uvádzalo, že otrave podľahlo 12 ľudí.

„Podľa našich posledných informácií zomrelo po požití podomácky vyrobeného alkoholu 24 ľudí, z ktorých 22 boli kresťania a dvaja moslimovia,“ povedal zástupca polície Imrán Átif. Pri oslave sa priotrávilo ďalších šesťdesiat ľudí.

Predaj alkoholu je v moslimskom Pakistane zakázaný, avšak výnimky sú povolené pre kresťanov a nemoslimských cudzincov. Podľa agentúry AFP môžu títo ľudia získať preukaz, ktorý ich oprávňuje kúpiť si alkohol, avšak za vysokú cenu.

Domácej destilácii alkoholu sa venuje mnoho Pakistancov, takže otravy nie sú výnimkou. V októbri sa otrávilo alkoholom 11 pakistanských kresťanov a pred nimi v marci 23 osôb.

Konzumáciou náhradiek je známe aj Rusko. V decembri sa v Irkutsku otrávilo 77 ľudí, ktorí požili kozmetický prípravok s obsahom alkoholu. Ruské médiá uvádzajú, že konzumácia podomácky vypáleného alkoholu a nepotravinárskych látok s alkoholom súvisí s vysokými cenami liehovín.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #alkohol #Pakistan