Strelec na letisku na Floride zabil päť ľudí, polícia ho zatkla

Streľba na medzinárodnom letisku v meste Fort Lauderdale na Floride si vyžiadala päť obetí a 13 zranených. Uviedla to s odvolaním sa na miestne úrady televíziA CNN.

06.01.2017 19:44 , aktualizované: 22:43
debata (63)

Polícia zadržala jedného podozrivého. Strelec bol zrejme len jeden, informovala CNN. Podľa polície do miestnej nemocnice previezli 13 zranených.

Medzinárodné letisko Fort Lauderdale-Hollywood, ktoré leží asi 30 kilometrov od Miami, na svojich twitterových stránkach popoludní miestneho času (večer SEČ) informovalo, že „na termináli 2 došlo k incidentu pri výdaji batožiny“. Motív činu polícia zatiaľ neoznámila. Televízie následne priniesli zábery, ako polícia evakuuje ľudí preč z letiskovej budovy. Pred letiskovou halou záchranári ošetrovali krvácajúcich ľudí.

Ako jeden z prvých na Twitteri o nešťastí informoval bývalý hovorca Bieleho domu Ari Fleischer, ktorý bol v čase streľby na letisku. Na svojom twitterovom účte napísal, že na letisku sa strieľalo a „všetci utekali preč“.

Podľa svedectva prítomných, ktoré citovala televízia MSNBC, bol strelec vo veku 20 až 30 rokov a mal na sebe tričko s motívom filmovej ságy Hviezdne vojny (Star Wars). Počas streľby nič nekričal. „Nepovedal vôbec nič, bol ticho celý čas,“ uviedol jeden zo svedkov.

Asi hodinu a pol po streľbe vznikla na letisku panika a policajti aj cestujúci začali utekať z miesta preč a schovávali sa za stojace autá. Podľa svedka, ktorého citovala agentúra Reuters, kričal jeden z policajtov „Kryte sa, kryte sa!“. Médiá potom začali špekulovať, že na letisku bol ešte druhý strelec. To ale neskôr polícia vylúčila.

Senátor za Floridu Bill Nelson televíziu MSNBC povedal, že u strelca bol nájdený vojenský preukaz na meno Esteban Santiago. Nie je ale isté, či bol jeho. Motív strelca podľa Nelsona nie je známy.

Prevádzka letiska bol dočasne zastavená. Zatiaľ nie je jasné, kedy bude obnovený.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba