Trump odsúdil kritikov dobrých vzťahov s Ruskom

Budúci americký prezident Donald Trump dnes odsúdil tých, ktorí kritizujú jeho zámer rozvinúť dobré vzájomné vzťahy s Ruskom. Na twitteri uviedol, že Moskva bude navyše Spojené štáty pod jeho vedením rešpektovať ďaleko viac, než je tomu teraz.

07.01.2017 21:44
Donald Trump Foto:
Novozvolený americký prezident Donald Trump považuje dobré vzťahy USA a Ruska za prospešné.
debata (195)

„Mať dobré vzťahy s Ruskom je dobrou vecou a nie zlou. Iba hlupáci alebo blázni si môžu myslieť, že je to zlé!“ napísal Trump. Chce tiež, aby Moskva s Washingtonom spoločne riešili veľké a naliehavé problémy sveta.

Trump vyhlásenie na twitteri urobil len deň po tom, čo ho v piatok predstavitelia tajných služieb zoznámili s dôkazmi, ktoré rozviedky doviedli k záveru, že Rusko sa hackerskými útokmi snažilo ovplyvniť americkej prezidentské voľby.

Trump, ktorý doteraz obvinenia Ruska spochybňoval, sa proti záverom správy tajných služieb nijako nepostavil. Uviedol ale, že výsledok volieb nebol v žiadnom prípade ovplyvnený a že celá kauza má predovšetkým politické pozadie, ktorým je porážka demokratov. Vyhlásil tiež, že Demokratická strana, ktorej hackeri ukradli e-maily, pristupovala ku kybernetickej obrane veľmi ľahkovážne.

195 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #Donald Trump