Ukradnuté emaily od ruskej vlády WikiLeaks nedostal, tvrdí Assange

Zakladateľ webovej stránky WikiLeaks Julian Assange dnes znovu vyhlásil, že minulotýždňová správa amerických tajných služieb o ruských hakerských útokoch bola politicky motivovaná a verejne neposkytla žiadne dôkazy o tom, že stránke WikiLeaks dali materiál ruskí aktéri.

09.01.2017 19:32
Julian Assange Foto:
Julian Assange zopakoval, že WikiLeaks nedostal ukradnuté emaily z ruskej strany.
debata (47)

V americkej správe sa uvádzalo, že ruské špionážne služby dali ukradnuté e-maily Demokratického národného výboru – najvyššieho orgánu americkej Demokratickej strany – webu WikiLeaks, ktorý ich potom zverejnil.

Assange dnes zopakoval svoje tvrdenie, že stránka WikiLeaks nedostala ukradnuté e-maily od ruskej vlády. Neuviedol ani žiadne náznaky, kto bol zdrojom zverejnených dokumentov, takže ich pôvod je stále nejasný.

Assange sa takto vyjadril na dnešnej online tlačovej konferencii venovanej práve americkej špionážnej správe. V nej sa tvrdí, že Rusko podniklo kampaň s cieľom pomôcť ovplyvniť americké prezidentské voľby v prospech Donalda Trumpa, novozvoleného šéfa Bieleho domu, a aj s cieľom znevážiť demokratickú kandidátku Hillary Clintonovú.

Austrálčan Assange (45) žije od roku 2012 na ekvádorskej ambasáde v Londýne pre obavy z extradície do Švédska a odtiaľ do Spojených štátov.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Julian Assange #hackerský útok