Kompromitujúcu správu považuje Trump za dielo politických odporcov

Nepotvrdené kompromitujúce informácie o Donaldovi Trumpovi, ktoré unikli do médií, sú podľa budúceho prezidenta Spojených štátov dielom politických odporcov z radov demokratov i republikánov.

13.01.2017 13:55
debata (23)

Trump na twitteri tiež napísal, že vymyslené informácie mohli vypustiť aj istí spravodajcovia, ktorí vedeli, že neexistuje žiadny dôkaz. Dokument, ktorý zverejnil server BuzzNews, má vyzerať ako správa amerických tajných služieb o ruskom zhromažďovaní dát k nátlaku na víťaza prezidentských volieb v USA.

„Úplne vymyslená správa úlisných politických operatívcov z radov demokratov a republikánov – falošná správa! Rusko tvrdí, že nič neexistuje,“ napísal Trump na twitteri. Dodal, že teraz sa ukazuje, že falošné obvinenia proti nemu zosnovali politickí oponenti a padlí agenti tajných služieb.

V stredu šéf amerických tajných služieb James Clapper vo vyhlásení uviedol, že o spomínaných kompromitujúcich materiáloch hovoril s Trumpom. Povedal tiež, že dokument nepochádza od amerických rozviedok a že tajné služby nijako nehodnotili, či sú uvedené informácie pravdivé alebo z dôveryhodných zdrojov.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Donald Trump #americký prezident