Exprezidenta Georgea Busha staršieho hospitalizovali pre dýchacie problémy

Bývalého amerického prezidenta Georgea H.W. Busha hospitalizovali v Houstone. S odvolaním sa na šéfku jeho kancelárie Jean Beckerovú o tom v stredu informovala miestna televízia KHOU 11 News.

18.01.2017 10:19 , aktualizované: 13:44
debata (6)

Dôvod hospitalizácie 92-ročného exprezidenta v Metodistickej nemocnici zatiaľ nezverejnili. Podľa Beckerovej je však Bush v stabilnom stave a „má sa dobre“. Očakáva sa, že o niekoľko dní bude môcť odísť domov.

V roku 2015 strávil George Bush starší týždeň v nemocnici v štáte Maine po tom, ako si pri páde vo svojom letnom dome zlomil kosť v krčnej oblasti.

George H.W. Bush bol šéfom Bieleho domu v rokoch 1989–93. V súčasnosti je najstarším žijúcim bývalým prezidentom USA. Bush starší sa podľa agentúry Reuters v posledných rokoch pohybuje na kolieskovom kresle a v roku 2014 bol dvakrát hospitalizovaný, raz na niekoľko týždňov so zápalom pľúc a druhýkrát pre dýchacie ťažkosti. V roku 2015 si po páde v rodinnej rezidencii v štáte Maine poranil krk. Od svojej deväťdesiatky sa Bush na verejnosti príliš neobjavuje.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #George Bush starší