Zo zasypaného hotela v Taliansku vytiahli ďalších štyroch preživších

Z trosiek lavínou zasypaného hotela v strednom Taliansku záchranári vyslobodili ďalších štyroch živých ľudí, čo zvyšuje počet zachránených na deväť.

21.01.2017 09:15
Taliansko, lavína Foto: ,
Záchranári na mieste hotela, ktorý zasypala lavína.
debata
Informovala o tom v sobotu talianska záchranná služba. Päť ľudí bolo vyprostených už v piatok. Lavína na hotel, v ktorom bolo okolo 30 ľudí, spadla v stredu krátko po zemetrasení, ktoré zasiahlo stredné Taliansko.

V noci sa podarilo z hotela Rigopiano vyslobodiť dve ženy a dvoch mužov. Záchranári sa k nim prekopali pomalým tempom z obáv, aby nezasypali vzduchové kapsy, ktoré vo zrútenej stavbe zostali.

V piatok boli zachránené štyri deti a jedna žena, záchranári zistili, že pod troskami je len najmenej desať živých ľudí.

V noci na sobotu tiež vytiahli telá dvoch mŕtvych žien, čo zvyšuje počet nájdených obetí nešťastia na štyri. Dvaja mŕtvi boli odvezení už skôr. Podľa úradov je stále nezvestných najmenej 15 ľudí.

Talianske médiá v sobotu oznámili, že v noci bolo z trosiek počuť hlasy, ale je vraj ťažké určiť, kde presne ľudia sú. Záchranári ale túto informáciu nepotvrdili. Ich hovorca Luca Cari povedal, že práce budú pokračovať vo dne v noci, pokiaľ nebudú nájdení všetci, ktorí v hoteli boli.

Na miesto sa prvý záchranársky tím dostal vo štvrtok skoro ráno, vyslobodení sú prevážaní vrtuľníkmi do pobrežného mesta Pescara, kde čakajú príbuzní.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Lavína