Pri streľbe v mešite v kanadskom Québecu zahynulo zrejme šesť ľudí

Šesť ľudí prišlo o život a ďalších osem osôb utrpelo zranenia pri streľbe počas nedeľňajších večerných modlitieb v mešite v kanadskom meste Québec. Novinárov o tom v pondelok informovala hovorkyňa québeckej provinciálnej polície Christine Coulombeová s tým, že niektorí ľudia sú zranení ťažko.

30.01.2017 07:15 , aktualizované: 08:32
Kanada, Quebec, streľba, mešita, Foto: ,
Hovorca quebeckej polície Pierre Poirier uviedol, že polícia zadržala dvoch podozrivých.
debata (80)

K streľbe došlo počas nedeľňajších večerných modlitieb. Do Quebeckého islamského kultúrneho centra, slúžiaceho ako mešita, vtrhli podľa svedkov traja ozbrojenci. V centre bolo v tom čase podľa svedkov približne 40 ľudí.

Zastrelení boli vo veku približne od 35 do 70 rokov, spresnila hovorkyňa. V čase útoku sa v mešite nachádzalo 39 ľudí. Zatknuté boli dve osoby – jedna priamo na mieste činu a druhá v neďalekej lokalite Ile d'Orléans.

Riaditeľ kultúrneho centra Mohamed Yangui, ktorý v čase streľby vo vnútri nebol, uviedol, že zranených previezli do viacerých quebeckých nemocníc. Ich počet zatiaľ vyčísliť nevedel.

S prejavom nenávisti sa toto islamské kultúrne centrum stretlo už vlani júni, keď sa pred jeho vchodom našla prasacia hlava. Podobných incidentov súvisiacich s islamofóbiou pribudlo v ostaných rokoch aj v celej provincii Quebec, kde práve prebieha politická diskusia o možnom zákaze nikábu a celkovom zahaľovaní ženskej tváre.

80 debata chyba
Viac na túto tému: #streľba #mešita #hrozba teroristických útokov #Kanada #Québec