Exprezidenta Busha staršieho prepustili z nemocnice

Bývalého amerického prezidenta Georgea Busha staršieho prepustili dnes do domáceho liečenia potom, ako ho pred viac ako dvoma týždňami v texaskom Houstone hospitalizovali so zápalom pľúc.

30.01.2017 21:26
George Bush starší, prezident, USA Foto: ,
George Bush starší.
debata (6)

Bushov hovorca Jim McGrath vo svojom vyhlásení uviedol, že 92-ročný bývalý americký prezident je všetkým svojim priaznivcom vďačný za modlitby a želania skorého uzdravenia, ktoré mu počas pobytu v Houstonskej metodistickej nemocnici poslali. Personálu nemocnice sa zároveň poďakoval za „starostlivosť na svetovej úrovni“, ktorú mu počas liečby poskytovali.

Busha, 41. prezidenta USA, prijali do Houstonskej metodistickej nemocnice 14. januára s ťažkosťami s dýchaním. Neskôr ho premiestnili na jednotku intenzívnej starostlivosti (JIS), keď mu lekári zaviedli dýchaciu trubicu. Od tej ho po niekoľkých dňoch odpojili. Z JIS ho presunuli do bežnej nemocničnej izby v pondelok 23. januára.

Jeho manželka a bývalá prvá dáma Barbara Bushová (91) strávila v tej istej nemocnici päť dní, keď jej liečili zápal priedušiek. Do domáceho liečenia ju prepustili v pondelok.

George H. W. Bush bol šéfom Bieleho domu v rokoch 1989–1993. V súčasnosti je najstarším žijúcim bývalým prezidentom USA. Vzhľadom na zdravotný stav bol jediným žijúcim exprezidentom, ktorý sa 20. januára nezúčastnil na inaugurácii novozvoleného prezidenta Donalda Trumpa.

S manželkou Barbarou oslávil 6. januára 72. výročie svadby. Ich manželstvo je najdlhším medzi prezidentskými pármi v dejinách USA.

Bushovci sú rodičmi neskoršieho amerického prezidenta Georgea W. Busha (2001–2009).

6 debata chyba
Viac na túto tému: #George Bush starší