Le Penová odmieta vrátiť Európskej únii 300 000 eur

Európsky parlament rozhodol o tom, že Marine Le Penová použila eurofondy vo výške viac ako 300 000 eur na pomoc vlastnej strane, Národnému frontu.

01.02.2017 12:34
Marine Le Penová Foto: ,
Kandidátka na francúzskeho prezidenta Marine Le Penová.
debata (12)

Čas na vrátanie peňazí má francúzska prezidentská kandidátka, reprezentujúca radikálnu pravicu, do stredajšej polnoci. Le Penová však tvrdí, že ide o politicky motivovanú odvetu a peniaze podľa BBC odmieta vrátiť.

V prípade, že peniaze nevráti, môže Le Penovej Európsky parlament odobrať polovicu z jej platu a príplatkov, čo môže byť až 11 000 eur mesačne. Le Penová pre agentúru Reuters celú situáciu komentovala slovami: „Nepodrobím sa perzekúcii, jednostrannému rozhodnutiu politických oponentov… bez dôkazov a bez čakania na vynesenie súdneho rozsudku, o ktorý som požiadala“.

Európsky parlament požaduje vrátenie peňazí za plat Catherine Grisetovej, blízkej kamarátke Le Penovej a zároveň šéfky jej kabinetu. Eurofondy totiž mali smerovať na Grisetovej výdavky predovšetkým v Bruseli a Štrasburgu, avšak podľa parlamentu využila tieto finančné prostriedky najmä na prácu v centrále Národného frontu v Paríži.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #Francúzsko #prezidentské voľby #Marine Le Penová