Separatisti aj Kyjev hlásia veľké straty pri Avdijivke

Proruskí separatisti za posledných 24 hodín stratili pri obci Avdijivka 26 bojovníkov, 60 ďalších utrpelo zranenia.

02.02.2017 11:52
debata (105)

Na sociálnej sieti Facebook to vo štvrtok oznámil policajný šéf Doneckej oblasti Vjačeslav Abroskin. Povstalci zároveň oznámili, že za posledných niekoľko dní bolo na východe Ukrajiny zabitých alebo zranených okolo 200 ukrajinských vojakov.

Priemyselná obec Avdijivka, ktorá leží neďaleko severného okraja Donecka kontrolovaného separatistami, sa v posledných dňoch stala miestom tvrdých bojov. Armáda a povstalci sa vzájomne obviňujú z nasadenia ťažkých zbraní a hlásia vysoké straty nepriateľa.

V utorok nad výrazným zhoršením situácie v Donbase vyjadrila hlboké znepokojenie aj Bezpečnostná rada OSN.

Povstalecká agentúra DAN vo štvrtok oznámila, že okrem Avdijivky ostreľuje ukrajinská armáda ťažkými zbraňami i susedné mesto Jasynuvata, kde bolo zničených päť obytných domov a tepláreň. Granáty a míny podľa DAN-u dopadajú aj na severné obvody Donecka.

Podľa ukrajinskej agentúry Unian zajali v Avdijive ukrajinskí vojaci viacerých ozbrojených povstalcov. Unian rovnako informoval, že povstalecké jednotky boli nútené pod tlakom ukrajinskej armády ustúpiť. V oblasti údajne pôsobia ruskí vojaci a inštruktori.

105 debata chyba
Viac na túto tému: #doneck #ukrajinská kríza #Avdijivka