Le Penová začína v Lyone svoju prezidentskú kampaň

Kandidátka na úrad francúzskeho prezidenta, krajne pravicová politička Marine Le Penová, začína tento víkend svoju predvolebnú kampaň. Prieskumy verejnej mienky pritom naznačujú, že by sa mohla dostať aj do druhého kola volieb, ktoré sa začínajú v apríli, píše agentúra DPA.

04.02.2017 11:21
Marine Le Penová Foto: ,
Marine Le Penová.
debata (21)

Očakáva sa, že na akciách v priebehu dneška a nedele v meste Lyon šéfka strany Národný front (FN) vytýči aj hlavné body svojho politického programu. Na sobotu má naplánovaných niekoľko rozhovorov a diskusií a v nedeľu zase vystúpi s prejavom ku svojim priaznivcom.

V sobotu popoludní má mať v Lyone predvolebný míting aj nezávislý kandidát, proeurópsky zameraný Emmanuel Macron, niekdajší francúzsky minister hospodárstva. Dúfa, že do druhého kola prezidentských volieb takisto postúpi – a 7. mája sa v nich možno stretne v súboji s Le Penovou.

Ďalšími kandidátmi na prezidentské kreslo v Elyzejskom paláci sú ľavičiar Benoit Hamon zo Socialistickej strany (PS) a Francois Fillon z konzervatívneho politického subjektu Republikáni (LR). Fillon však momentálne okrem boja o možnosť stať sa francúzskym prezidentom bojuje zároveň aj s obvineniami ohľadne fiktívnych zamestnaní svojich rodinných príslušníkov.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #prezidentské voľby #Marine Le Penová