Kremeľ nesúhlasí s Trumpom v iránskej otázke

Donald Trump vníma Irán ako štát číslo jeden pokiaľ ide o terorizmus. Ruský Kremeľ s týmto názorom nesúhlasí, pretože Irán považuje za priateľský štát Moskvy. Vyhlásil to hovorca Kremľa Dimitrij Peskov.

06.02.2017 14:58
Dmitrij Peskov, hovorca Foto: ,
Putinov hovorca Dmitrij Peskov.
debata (56)

Donald Trump sa v predchádzajúcich dňoch na adresu Iránu vyjadril nasledovne: „Uvidíme čo sa stane, avšak môžem povedať jedno. Našu krajinu Irán totálne ignoruje. Pokiaľ ide o teroristické štáty, Irán je číslo jedna. Pomáhajú teroristom na celom svete tak finančnými prostriedkami, ako aj zbraňami“.

Pre portál politico.eu Peskov povedal: „S Iránom spolupracujeme na niekoľkých úrovniach, ceníme si naše obchodné väzby a dúfame, že ich budeme rozvíjať aj naďalej“.

Vo všeobecnosti panuje presvedčenie, že vzťahy medzi Ruskom a USA sa vďaka Donaldovi Trumpovi zlepšia, keďže už viackrát Trump vyhlásil, že si Putina váži. Okrem toho Trump tiež cez víkend vyjadril nádej, že Rusko bude s USA spolupracovať v boji s terorizmom a takzvaným Islamským štátom.

Tento názorový nesúlad je podľa Peskova normálny, ale zároveň Putinov hovorca verí, že nebude prekážkou pri normalizácii vzájomných vzťahov a vybudovaní obojstranne prospešných väzieb medzi Ruskom a USA.

© Autorské práva vyhradené

56 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Irán #Donald Trump #Dmitrij Peskov