Putin nariadil previerku bojovej pripravenosti ruského letectva

Rozhodnutím ruského prezidenta Vladimira Putina sa v utorok ráno začala neohlásená previerka pripravenosti jednotiek ruského vojenského letectva. Podľa agentúry TASS o tom informoval ruský minister obrany Sergej Šojgu.

07.02.2017 10:00
Vladimir Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin.
debata (244)

Previerka bojovej pripravenosti sa začala o 09:00 h moskovského času (07:00 h SEČ), keď vojenské jednotky dostali rozkaz realizovať opatrenia na dosiahnutie najvyššieho stupňa bojovej pohotovosti.

Minister Šojgu spresnil, že pri mimoriadnej previerke bude osobitná pozornosť venovaná stavu bojovej pripravenosti jednotiek, nasadeniu systémov protivzdušnej obrany v situácii vojenského ohrozenia a pripravenosti letiek na odrazenie útoku. Súčasťou previerky budú aj taktické cvičenia a plnenie kontrolných úloh, spresnil Šojgu.

S praxou vopred neavizovaných vojenských cvičení, ktoré sú skúškou bojovej pripravenosti jednotlivých útvarov, sa v Rusku začalo po nástupe Sergeja Šojgu do funkcie ministra obrany. Cieľom previerok je ukázať reálny stav v armáde a naučiť vojakov všetkých stupňov reagovať rýchlo v čase ohrozenia.

244 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Vladimir Putin #vojenská pohotovosť