V Rakúsku zatkli dvojníka Hitlera, provokoval aj v jeho rodisku

Muža, ktorý na verejnosti napodobňoval odevom a vzhľadom Adolfa Hitlera, v pondelok zatkla polícia v severorakúskom meste Ried im Innkreis. Imitátor niekdajšieho nacistického vodcu sa niekoľkokrát objavil aj v Hitlerovom rodisku, napísala agentúra APA.

14.02.2017 07:19
Hitler, dvojník Hitlera, imitátor Hitlera, Foto: ,
Imitátor Hitlera pózoval v rakúskom Braunau.
debata (90)

Dvadsaťpäťročný muž pripomínal Hitlera svojím účesom, fúzikmi aj uniformou. Oslavovanie nacistického diktátora je v Rakúsku trestným činom. Muž je teraz vo väzbe. Pri zatýkaní nekládol odpor, povedal hovorca hornorakúskej polície, podľa ktorého nejde o nepríčetnú osobu.

Rakúsko chce zbúrať Hitlerov rodný dom, aby sa... Foto: SITA, Kerstin Joensson
Hitlerov rodný dom, Adolf Hitler, Hitler, Braunau am Inn Rakúsko chce zbúrať Hitlerov rodný dom, aby sa nestalo pútnickým miestom neonacistov.

Zadržaného videli pred Hitlerovým rodným domom v hornorakúskom mestečku Braunau am Inn. Provokoval pravdepodobne aj vo Viedni a Grazi, uviedol web denníka Kurier. Poskytol tiež zrejme rozhovor televízii, povedal hovorca prokuratúry, ktorá muža nechala zatknúť.

Rakúsky parlament vlani v decembri schválil vyvlastnenie Hitlerovho rodného domu. Vláda ho chce zbúrať, aby nepriťahoval neonacistov. Majiteľka objektu sa bráni na ústavnom súde.

90 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Adolf Hitler