Europol: Úrady rozbili gang, ktorý v Británii zneužíval Slovenky

Slovenské a britské bezpečnostné úrady rozbili zločineckú skupinu, ktorá prevážala dievčatá zo Slovenska do Británie, kde ich okrem iného nútila k prostitúcii.

15.02.2017 11:25
Europol, Holandsko Foto: ,
Haag je sídlom Medzinárodného súdneho dvoru a Europolu (na snímke).
debata (10)

V tlačovom oznámení to v stredu uviedlo haagske sídlo európskej policajnej agentúry Europol, ktorá sa na vyšetrovaní prípadu podieľala.

Zločinecká skupina vyhľadávala mladé dievčatá, ktoré boli nespokojné so spoločenskými a finančnými podmienkami, v ktorých žili. Členovia organizácie im sľubovali zaujímavú a dobre platenú prácu v zahraničí. Tie, ktoré sa nechali nalákať, boli nakoniec prepašované do Británie, kde boli rôznymi spôsobmi zneužívané.

Pri záťahu v škótskom Glasgowe polícia minulý týždeň zatkla päť podozrivých osôb. Objavila tiež 16 obetí, ktorým spoločne s Europolom ponúkla pomoc. Začiatkom tohto týždňa pri druhej fáze koordinovanej akcie v meste Trebišov na juhovýchode Slovenska skončili v policajnej cele štyria ľudia. Pri záťahoch sa našli mobilné telefóny, cestovné doklady, peniaze a ďalšie veci, ktoré poslúžia pri vyšetrovaní, dodal Europol.

Organizácia Europol patrí pod Európsku úniu a začala aktívne pôsobiť v júli 1999. Zaoberá sa prevenciou a potieraním organizovanej trestnej činnosti. Snažia sa zefektívniť spoluprácu jednotlivých členských krajín EÚ, najmä svoju informačnú a vzdelávacou činnosťou a policajným a súdnym poradenstvom.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #Slovensko #zneužívanie