Muž, ktorý zničil Trumpovu hviezdu, vyviazol s podmienkou

Mužovi postavenému pred súd za zničenie hviezdy s menom Donalda Trumpa na Hollywoodskom chodníku slávy uložili v utorok trojročný podmienečný trest za vandalizmus.

22.02.2017 10:03
hviezda, Hollywood, Donald Trump, chodník slávy Foto: ,
Hviezdu Donalda Trumpa na hollywoodskom chodníku slávy zničil James Otis 27. októbra 2016.
debata (2)

Obžalovaný James Otis súhlasil s tým, že zaplatí 4400 dolárov (4180 eur) ako náhradu spôsobenej škody a výdavkov na právne zastupovanie a odslúži 20 dní verejnoprospešných prác, uviedla jeho advokátka Mieke ter Poortenová. Dodala, že jej klient pred súdom v Los Angeles povedal, že rozsudku nebude vzdorovať.

Približne týždeň predtým, ako bol Trump zvolený za prezidenta USA, prišiel Otis ku hviezde s jeho menom v Hollywoode a jej povrch rozbil kladivom a krompáčom. Jeho konanie zachytili na videozázname miestni novinári.

Otis nakoniec z miesta činu ušiel, ešte predtým sa však predstavil a vyhlásil, že pôvodne mal v úmysle Trumpovu hviezdu ukradnúť a speňažiť. Získané peniaze chcel podľa vlastných slov venovať 11 ženám, obviňujúcich Trumpa zo sexuálneho obťažovania.

Trump dostal hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy v roku 2007 za účinkovanie v známej reality šou The Apprentice. Vlani sa stala terčom viacerých útokov, z ktorých najvážnejším bol práve Otisov. Aj po ňom sa však podarilo tento symbol slávy opraviť.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Hollywood #Chodník slávy #Donald Trump