Ruskí armádni adepti budú nacvičovať útok na Reichstag

Model budovy berlínskeho Ríšskeho snemu (Reichstagu) má poslúžiť ako jeden z cieľov, na ktorom ruskí adepti vojenského remeslá budú nacvičovať správanie sa vojaka v útoku.

23.02.2017 07:56
debata (58)

Podľa ruského ministra obrany Sergeja Šojgua bude maketa umiestnená v parku Patriot, ktorý armáda pre deti buduje v obci Kubinka neďaleko Moskvy.

Na Reichstag budú útočiť deti z organizácie Junarmija (Mladá armáda), založenej vlani v septembri ako „armádne a vlastenecké hnutie“. Dnes má už odbočky v 76 z 83 ruských republík, krajov a oblastí.

Podľa Šojgua bude detská armáda organizovať letné výcvikové tábory, športové podujatia a vlastenecké akcie. Vybavená je už príslušnou technikou a komunikačnými prostriedkami, vo výbave vraj nechýba ani poľná kuchyňa.

V obci Kubinka je výstavba Reichstagu v plnom prúde, informoval Šojgu. Nepôjde vraj o budovu v skutočnej veľkosti, ale bude stačiť na to, aby „naši mladí vojaci nemuseli cvičiť útok na čokoľvek, ale na nejaký konkrétny objekt“.

Reichstag, dominantu spájanú s nacistickým režimom, dobyla Červená armáda pri útoku na Berlín na konci druhej svetovej vojny. Teraz v budove pôsobí nemecký parlament.

Okrem repliky budovy Ríšskeho snemu vzniká v parku Patriot aj partizánska dedina vrátane zemľanky, povedal Šojgu. Dokončuje sa model frontovej línie so zákopmi a opevnením.

58 debata chyba
Viac na túto tému: #ruská armáda #Reichstag