Ďalší nominant odmietol kreslo v Trumpovej vláde

Nominant amerického prezidenta Donalda Trumpa na ministra námorníctva, Philip Bilden, sa rozhodol o funkciu neuchádzať. Oznámil to v nedeľu Pentagón.

27.02.2017 07:37
Donald Trump, prejav, Foto: ,
Prezident USA Donald Trump hovorí počas večere s guvernérmi v Bielom dome vo Washingtone.
debata (10)

Bilden svoje odmietnutie funkcie zdôvodnil obavami z narušenia svojho súkromia a finančnými obavami.

„Po rozsiahlom procese zvažovania som sa rozhodol, že nebudem môcť uspokojiť požiadavky úradu pre vládnu etiku bez prehnaného narušenia a materiálne nepriaznivého narušenia súkromných finančných záujmov svojej rodiny,“ uviedol Bilden. A dodal, že bol nomináciou „veľmi poctený“.

Minister obrany Jim Matttis vo vyhlásení vyjadril „sklamanie“ nad Bildenovým rozhodnutím, ktoré však rešpektuje. „V nadchádzajúcich dňoch odporučím prezidentovi Trumpovi veliteľa, ktorý dokáže riadiť naše námorníctvo a … uskutočniť predstavu prezidenta o prestavbe našej armády,“ dodal.

V uplynulých týždňoch odmietli nominácie dvaja ďalší Trumpovi nominanti, Vincent Viola navrhnutý do funkcie tajomníka armády a Andry Puzder na ministra práce.

A 16. februára odmietol funkciu národného bezpečnostného poradcu viceadmirál vo výslužbe Bob Harward. Televízia CNN uviedla, že to zdôvodnil takisto „finančnými a rodinnými záležitosťami“.

Trump následne navrhol do tejto funkcie generálplukovníka H.R. McMastera.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda usa #Donald Trump #Philip Bilden