Snímka kľačiacej Trumpovej poradkyne vyvolala rozruch

Búrlivé diskusie o morálke prezidentského štábu v utorok vyvolala Kellyanne Conwayová, ako v topánkach kľačí na pohovke v Oválnej pracovni.

28.02.2017 14:57
debata (79)

Poradkyňa prezidenta Donalda Trumpa bola v tejto neobvyklej pozícii pri stretnutí riaditeľov a rektorov amerických černošských škôl a univerzít, ktorí v pondelok hlavu štátu navštívili.

Poradkyňa prezidenta Trumpa Kellyanne Conwayová... Foto: Reuters, JONATHAN ERNST
Kellyanne Conwayová, Oválna pracovňa, Biely dom, Trump Poradkyňa prezidenta Trumpa Kellyanne Conwayová privítala rektorov a riaditeľov černošských škôl a univerzít kľačiac na pohovke.

Kto fotografiu kľačiacej Trumpovej poradkyne vydal, nie je zrejmé. K afére sa zatiaľ nevyjadrila ani sama Conwayová. Niektorí užívatelia na twitteri označili snímku za dôkaz poklesnutej morálky v Bielom dome po Trumpovom volebnom víťazstve. Iní kontrovali bývalého prezidenta Baracka Obamu v tej istej miestnosti s nohami na stole.

„Conwayová sa chová, ako by bola doma u mamy,“ posťažoval sa na twitteri užívateľ Maps Maponyane.

„Liberáli sú pohoršení neúctivým správaním Conwayovej v Bielom dome. Zrejme na niečo zabudli,“ zapojila sa do diskusie Jenna Abramsová, ktorá svoj komentár doplnila fotografiou bývalého prezidenta Billa Clintona so stážistkou Monikou Lewinskou. Ich pomer vyvolal vo svojej dobe v USA búrlivý škandál, ktorý Clintona takmer pripravil o prezidentský ú­rad.

Conwayová si po Trumpovom volebnom víťazstve vyslúžila pozornosť médií a verejnosti už niekoľkokrát. V diskusii o počte účastníkov januárovej Trumpovej inauguračnej slávnosti označila očividne chybné údaje Bieleho domu za „alternatívne fakty“.

Kontroverzný dekrét prezidenta o zákaze vstupu obyvateľov siedmich prevažne moslimských krajín do USA obhajovala začiatkom februára poukázaním na masaker v meste Bowling Green, ktorý sa nestal. O týždeň neskôr Conwayová odporučila v rozpore s etickými pravidlami v televíznom vysielaní občanom, aby kupovali výrobky módnej značky prezidentovej dcéry Ivanky.

79 debata chyba
Viac na túto tému: #Biely dom #Donald Trump #Kellyanne Conwayová #Oválna pracovňa