Policajný ostreľovač omylom vystrelil počas Hollandovho prejavu

Dvaja ľudia utrpeli v utorok ľahšie zranenia, keď policajný ostreľovač omylom vystrelil zo svojej zbrane počas prejavu francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda v meste Villognon ležiacom na západe Francúzska.

28.02.2017 19:24
debata (59)

Francúzsky prezident pricestoval do Villognonu pri príležitosti otvorenia nového úseku vysokorýchlostnej železničnej trate, uviedol predstaviteľ mesta Pierre N'Gahane.

Prezident bol uprostred prejavu, keď sa ozval výstrel, ktorý ohromil celú sálu. „Dúfam, že to nie je nič vážne,“ povedal Hollande.

„Strela vyšla zo zbrane elitného strelca z osobitnej jednotky četníctva, ktorý bol poslaný na strechu asi 100 metrov od miesta, kde prezident prednášal prejav. Zbraň vystrelila nešťastnou náhodou, keď strelec menil pozíciu,“ citoval server Charentelibre.fr miestneho prefekta.

„Guľka najprv preletela stanom, kde sa (po prejave) mala konať recepcia. Našťastie bol prázdny. Potom preletela stehnom čašníka, než skončila v lýtku iného, asi dvadsaťročného zamestnanca, ktorý sa zvalil na zem,“ poznamenal server a dodal, že Hollande za oboma zranenými zašiel, aby ich podporil.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #Francois Hollande