Mexický exprezident Fox: Trump by mal postaviť múr okolo seba

Bývalý mexický prezident Vicente Fox vyzval Američanov, aby sa vzopreli Donaldovi Trumpovi, a navrhol, aby prezident USA postavil múr okolo seba.

01.03.2017 12:26
debata (6)

Fox, ktorý už v minulosti komentoval výroky Trumpa, písal štipľavé odkazy na Twitteri aj v utorok večer miestneho času, keď mal šéf Bieleho domu prejav na spoločnom zasadnutí Kongresu.

Trump v prejave nespomenul menovite Mexiko, ale vrátil sa k svojmu predvolebnému sľubu, že postaví „veľký, veľký múr“ popri americko-mexickej hranici a ochráni pracovné miesta Američanov. Trump však už nezopakoval, že dá Mexiku za múr zaplatiť – mexická vláda opakovane vyhlasovala, že niečo také nikdy neurobí.

Trump hovoril v utorkovom prejave o pohraničnom múre v súvislosti so zastavením pašovania drog, a nie v súvislosti s migrantmi.

„Múr na hraniciach s Mexikom bude veľmi účinnou zbraňou voči drogám a zločinu“, uviedol americký prezident počas svojho prejavu pred oboma komorami Kongresu.

Súčasný stav na amerických hraniciach prezident popísal ako „prostredie nezákonného chaosu“ a apeloval na obnovu „integrity a právneho štátu“ na amerických hraniciach.

Mexická vláda sa zatiaľ k Trumpovmu prejavu nevyjadrila.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #USA #múr #Donald Trump #Vicente Fox