Dve lavíny zabili v Taliansku štyroch lyžiarov, ďalší sú zranení

Najmenej štyroch mŕtvych a rovnaký počet zranených si vyžiadal pád lavíny v oblasti Mont Blancu na severozápade Talianska. Lavína strhla skupinu asi 20 ľudí. Ide podľa všetkého o cudzincov, upozornila agentúra ANSA.

02.03.2017 15:26 , aktualizované: 17:09
debata

Nešťastie sa stalo v údolí Val Vény pri lyžiarskom stredisku Courmayeur. Niektorí zo zranených sú v kritickom stave.

Lavína strhla lyžiarov, ktorí sa vydali na jazdu vo voľnom teréne, čo je oproti cestám vo vyznačených dráhach vždy rizikovejšia záležitosť, práve pre hrozbu lavíny.

Podľa webu denníka Corriere della Serra vyhlásili poplach ďalší turisti, ktorí sa vyskytovali neďaleko miesta incidentu a ktorí sa ako prví pustili do prehrabávania snehu v snahe nájsť zavalených lyžiarov. Miestna horská služba nasadila do záchrannej operácie dva vrtuľníky.

Ďalšie talianske médiá, ako agentúra ANSA či spravodajská televízia Sky TG24, uvádzajú troch potvrdených mŕtvych a viacero zranených.

O necelú hodinu nato spadla vo Valle d'Aosta ďalšia lavína, ktorá zasypala dvojicu skialpinistov, podarilo sa im však z nej dostať. Spadla z Colle San Carlo medzi mestami La Thuile a Morgex, informovala agentúra ANSA.

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Lavína #lyžiar