Al-Kajdá potvrdila zabitie Zawahrího zástupcu

Teroristická sieť al-Kajdá vo štvrtok potvrdila, že zástupca jej vodcu Ajmana Zawahrího prišiel uplynulý víkend o život pri americkom nálete v Sýrii.

02.03.2017 21:30
helikokoptéra, Marine One, Donald Trump, Dover Foto: ,
Prezident USA Donald Trump prichádza na základňu v meste Dover v štáte Delaware vrtuľníkom Marine One, aby si uctil vojakov vojenského komanda zabitých pri nálete na militantné skupiny al-Káidy v južnom Jemene.
debata (28)

Možné zabitie Egypťana, známeho pod pseudonymom abú Chajr Masrí, už predtým signalizovala renomovaná organizácia SITE, monitorujúca aktivity extrémistov po celom svete.

Tento militant podľa nej zrejme zahynul pri nedeľňajšom nálete na vozidlo v provincii Idlib ležiacej na severozápade Sýrie.

Al-Kajdá vo štvrtok Masrího zabitie potvrdila, pričom ho označila za hrdinu a múdreho vodcu, ktorý sa dlhé roky angažoval vo veci islamského džihádu.

Podľa vyhlásenia al-Kajdy Masrí zahynul pri „križiackom útoku“ v Sýrii. Teroristická sieť to označila za ďalší zo zločinov, za ktoré sú zodpovedné USA a ich spojenci.

Masrí, vlastným menom Abdalláh Muhammad Abdalrahmán, mal 59 rokov. Bol považovaný za druhého muža al-Kajdy po Ajmanovi Zawahrím, ktorý sa ujal vedenia siete po zabití Usámu bin Ládina v roku 2011.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #al-Káida #Ajman Zawahrí #Chajr Masrí