Zrážka vlaku s autobusom v USA si vyžiadala štyri obete

Štyria ľudia v utorok zahynuli pri zrážke nákladného vlaku s autobusom na železničnom priecestí v Biloxi v americkom štáte Mississippi.

08.03.2017 07:20
vlak, autobus, zrážka, nehoda Foto: ,
Záchranárom trvalo viac ako hodinu vyslobodiť všetkých cestujúcich z miesta nehody v meste Biloxi v štáte Mississippi. Nákladný vlák tlačil autobus plný dôchodcov ešte asi 100 metrov pozdĺž železničnej trate.
debata (1)

V autobuse sa viezlo približne 50 dôchodcov. Lokálna televízna stanica WLOX informovala, že mali namierené do kasína v Biloxi, ktoré je známe ako miestne stredisko zábavného priemyslu.

Podľa svedkov autobus z neznámych príčin uviazol na priecestí na hlavnej ulici v Biloxi. Cestujúci sa snažili dostať z vozidla von, avšak vtedy doň narazil nákladný vlak, ktorý autobus potom tlačil približne 100 metrov.

Záchranári previezli do nemocníc dovedna 35 osôb z autobusu.

K havárii na železnici došlo v utorok aj na východnom pobreží USA, kde sa vykoľajil nákladný vlak tej istej spoločnosti prevážajúci nebezpečné látky. Podľa polície vlak v Newburghu severne od New Yorku narazil buď do auta alebo stavebného stroja.

Hovorca dopravnej spoločnosti CSX uviedol, že vlak prevážal kyselinu sírovú, hydroxid sodný, lepenku, kukuričný olej a sklo. K úniku nebezpečných látok podľa neho nedošlo. Pri nehode utrpeli menšie zranenia dve osoby.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vlak #USA #autobus #zrážka vlaku #Mississippi