Útok IS na vojenskú nemocnicu v Kábule si vyžiadal 30 mŕtvych

Na najmenej 30 mŕtvych a 66 zranených sa zvýšil počet obetí útoku na vojenskú nemocnicu v Kábule, ktorú v stredu prepadli militanti z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Ide o pacientov, návštevníkov a personál nemocnice, oznámilo ministerstvo obrany.

08.03.2017 08:32 , aktualizované: 13:59
Afghanistan, vojaci Foto: ,
Do nemocnice smerovali okamžite afgánski vojaci.
debata (4)

Afganské bezpečnostné sily medzičasom útok militantov ukončili a všetkých islamistov, ktorí sa na ňom podieľali, zlikvidovali.

„Policajné komando ukončilo operáciu, všetci teroristi … sú mŕtvi,“ uviedol na Twitteri hovorca afganského ministerstva vnútra Sádik Sádikí s tým, že ďalšie podrobnosti o dnešnom útoku budú zverejnené neskôr.

Hovorca afganského ministerstva obrany predtým uviedol, že prepad vojenskej nemocnice sa začal okolo 09:00 miestneho času útokom samovražedného atentátnika, ktorý sa odpálil pred vstupnou bránou.

Ostatní útočníci následne ovládli niekoľko poschodí budovy, odkiaľ z ručných zbraní spustili paľbu na príslušníkov afganských bezpečnostných síl. Tí nemocnicu obkľúčili a začali čistiť jej jednotlivé podlažia.

Najväčšia vojenská nemocnica v Kábule s kapacitou približne 400 lôžok sa nachádza neďaleko dvoch civilných nemocníc. V tej istej štvrti majú sídla aj zastupiteľské úrady viacerých štátov.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #útok #nemocnica #militanti