Rakúski tínedžeri zadržali zlodeja zo Slovenska

Dvadsaťšesťročný Slovák skončil v Rakúsku za mrežami po tom, čo si v okrese Neusiedl am See v spolkovej krajine Burgenland vybral pre vlámanie, ako sa ukázalo, veľmi nevhodný objekt.

10.03.2017 18:45
debata (4)

V čase, keď v ňom hľadal cennosti a stihol už odcudziť päťmiestnu sumu v hotovosti, dva mobilné telefóny a MP3 prehrávač, sa totiž vrátili domov školáci-súrodenci, deti majiteľa domu, 16-ročný chlapec a o rok staršie dievča.

Obaja si najskôr nepozvaného hosťa ani nevšimli, spozorneli až na neporiadok v časti objektu a na neobvykle uzavretú spálňu. Uvedomili si, že čosi nie je v poriadku, a začali prehľadávať dom.

Zlodej sa vtedy pokúsil o útek skokom z okna spálne, avšak dvojica súrodencov ho zastavila pred objektom a zadržala do príchodu alarmovanej polície. Korisť sa našla u zadržaného muža, ktorý putoval do vyšetrovacej väzby.

Informovali o tom dnes rakúske policajné zdroje s tým, že v princípe podobnú odvahu neodporúčajú, pretože sa v nej skrýva možné riziko ohrozenia vlastného zdravia. „Nikdy nevedno, ako bude páchateľ reagovať,“ zdôraznil hovorca.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #zlodej #Burgenland #Neusiedl am See