Z východu Ukrajiny hlásia ďalšie obete

Dvaja ukrajinskí vojaci prišli o život a ďalších 16 utrpelo zranenia počas uplynulých 24 hodín v potýčkach s proruskými separatistami na východe Ukrajiny.

11.03.2017 10:08
Avdijivka, Ukrajina, granátomet, granát Foto: ,
Ukrajinský vojak strieľa z granátometu z jeho pozície na prednej línii bojiska v priemyselnej zóne vládou kontrolovaného mesta Avdijivka.
debata (47)

Oznámila to v sobotu ukrajinská armáda. Separatisti naopak informovali, že paľba vládnych oddielov zranila príslušníka povstaleckých milícií a civilistu.

Napriek platnému prímeriu povstalci podľa armády ostreľovali ukrajinské pozície v oblasti Donbasu v 107 prípadoch.

„Deväť našich vojakov bolo zranených, sedem utrpelo ľahké zranenia a dvaja boli zabití,“ oznámilo armádne velenie. Nepriateľ podľa velenia ostreľoval ukrajinské pozície aj z ťažkých zbraní, húfnic kalibru 152 a 122 milimetrov, raketometov, tankov a mínometov.

Na predmestí separatistami ovládaného mesta Horlivka, asi 50 kilometrov od hlavnej povstaleckej bašty Donecka, ukrajinská paľba v noci na sobotu zranila asi šesťdesiatročného muža a poškodila päť súkromných domov, uviedla povstalecká agentúra DAN s odvolaním sa na miestne úrady.

Na ukrajinské ostreľovanie si podľa ruskej agentúry TASS sťažujú aj separatisti v Luhansku, jeden z vojakov tamojšej povstaleckej milície bol zranený.

Konflikt v Donbase na východe Ukrajiny, ktorý prepukol v apríli 2014 po zvrhnutí proruského prezidenta v Kyjeve a ruskej anexii Krymu, si vyžiadal doteraz viac ako 10-tisíc mŕtvych.

47 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #Donbas #separatisti